1140x40-5596531-wienerbrod-karamell
Art no216861

Ciastko karmelowe

86 Net weight/volume

Oryginalne w kształcie ciastko karmelowe zaskakuje połączeniem delikatnego karmelowego nadzienia i chrupiącego , lekkiego ciasta francuskiego. Niespotykane na rynku polskim, uwielbiane od lat przez Skandynawów.

Ingredients

Mąka PSZENNA, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda, emulgator: E 471; sól, regulator kwasowości: E 330; aromaty naturalne, witamina A), woda, nadzienie karmelowe 14% (cukier, woda, tłuszcz palmowy, skrobia modyfikowana, kwas: E 575; substancje żelujące: E 418, E 401; barwniki: E 150c, E 160c, E 171; aromat, sól, regulator kwasowości: E 509; emulgator: E 433), krem w proszku (cukier, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku [MLEKO], preparat tłuszczowy w proszku (tłuszcz kokosowy, syrop glukozowy, białka MLEKA), odtłuszczone MLEKO w proszku, stabilizatory: E 339(ii), E 404, E 450(iii); aromat naturalny waniliowy, sól, aromat naturalny, barwnik: E 160a(iii)), polewa cukrowa (woda, substancja glazurująca: E 953; cukier, substancja żelująca: E 406; regulator kwasowości: E 330), JAJA pasteryzowane, cukier, drożdże, stabilizator: E 417; sól, mąka słodowa PSZENNA, środki do przetwarzania mąki (polepszacze): E 300, amylaza, ksylanaza, transglutaminazaMoże zawierać: NASIONA SEZAMU, ORZECHY (MIGDAŁY, ORZECHY PEKAN, ORZECHY LASKOWE

Allergens

Allergens contains
  • Milk
  • Eggs
May contain traces of
  • Sulfur Dioxide and Sulfits

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć

Country of origin Denmark
Manufacturer Dania
Trwałość (miesiące) 450

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 390 kcal
Energy, kJ 1628 kJ
Fat 24 g
Fat of which is saturated acids 0 g
Carbohydrate 38 g
Carbohydrate of which sugar 13 g
Fibre 1.5 g
Protein 4.8 g
Salt 0.32 g
400x340-Wienerbrød-karamell
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska