Art no216861
Sakiewka karmelowa
86 Net weight/volume
Oryginalne w kształcie ciastko karmelowe zaskakuje połączeniem delikatnego karmelowego nadzienia i chrupiącego , lekkiego ciasta francuskiego. Niespotykane na rynku polskim, uwielbiane od lat przez Skandynawów.
Ingredients
Mąka PSZENNA, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda, emulgator: E 471; sól, regulator kwasowości: E 330; aromaty naturalne, witamina A), woda, nadzienie karmelowe 14% (cukier, woda, tłuszcz palmowy, skrobia modyfikowana, kwas: E 575; substancje żelujące: E 418, E 401; barwniki: E 150c, E 160c, E 171; aromat, sól, regulator kwasowości: E 509; emulgator: E 433), krem w proszku (cukier, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku [MLEKO], preparat tłuszczowy w proszku (tłuszcz kokosowy, syrop glukozowy, białka MLEKA), odtłuszczone MLEKO w proszku, stabilizatory: E 339(ii), E 404, E 450(iii); aromat naturalny waniliowy, sól, aromat naturalny, barwnik: E 160a(iii)), polewa cukrowa (woda, substancja glazurująca: E 953; cukier, substancja żelująca: E 406; regulator kwasowości: E 330), JAJA pasteryzowane, cukier, drożdże, stabilizator: E 417; sól, mąka słodowa PSZENNA, środki do przetwarzania mąki (polepszacze): E 300, amylaza, ksylanaza, transglutaminazaMoże zawierać: NASIONA SEZAMU, ORZECHY (MIGDAŁY, ORZECHY PEKAN, ORZECHY LASKOWEAllergens
Allergens contains
- Milk
- Eggs
May contain traces of
- Sesame seeds
- Hazelnut
- Pecan
- Pistachio
Storage & handling
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć
Country of origin | Denmark |
---|---|
Manufacturer | Dania |
Trwałość (miesiące) | 456 |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 390 kcal |
Energy, kJ | 1628 kJ |
Fat | 24 g |
Fat of which is saturated acids | 9.8 g |
Carbohydrate | 38 g |
Carbohydrate of which sugar | 13 g |
Fibre | 1.5 g |
Protein | 4.8 g |
Salt | 0.32 g |

Ideal for
Śniadanie
Pomiędzy posiłkami
Słodka przekąska