216862_rabarber stykke_som fra kassen_mil
Art no216862

Ciastko rabarbarowe

88 Net weight/volume

Oryginalne mini ciastko w kształcie kwadratu, z nadzieniem rabarbarowym. W kartonie z znajduje się 5 zgrzewek po 12 ciastek,

Ingredients

Składniki: nadzienie rabarbarowe 28% (rabarbar 12%, cukier, woda, skrobia, sól, przeciwutleniacz: E 300; koncentrat soku z aronii, regulator kwasowości: E 330; aromat naturalny), mąka PSZENNA, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda, emulgator: E 471; sól, regulator kwasowości: E 330; aromaty naturalne, witamina A), woda, glazura (woda, substancja glazurująca: E 953; cukier, substancja żelująca: E 406; regulator kwasowości: E 330), JAJA pasteryzowane, cukier, drożdże, GLUTEN PSZENNY, sól, stabilizator: E 417; mąka słodowa PSZENNA, środki do przetwarzania mąki (polepszacze): E 300, alfa-amylaza, ksylanaza, transglutaminaza.Może zawierać: NASIONA SEZAMU, ORZECHY (MIGDAŁY, ORZECHY PEKAN, ORZECHY LASKOWE)

Allergens

Allergens contains
  • Eggs
  • Cereals containing gluten
May contain traces of
  • Hazelnut
  • Pecan
  • Pistachio
  • Sesame seeds
  • Nuts

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć

Country of origin Denmark
Manufacturer Denmark

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 352 kcal
Energy, kJ 1470 kJ
Fat 21 g
Fat of which is saturated acids 8.3 g
Carbohydrate 35 g
Carbohydrate of which sugar 14 g
Fibre 1.2 g
Protein 5.2 g
Salt 0.67 g
216862_rabarber-stykke_som-fra-kassen
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska