Croissant morelowy
95 Net weight/volume
Klasyczny rogalik croissant przygotowany na bazie tradycyjnego francuskiego ciasta, wzbogacony orzeźwiającym nadzieniem morelowym. Nasze ciasto francuskie składa sie z 16 warstw i leżakuje przed wypiekiem przez 8 godzin. Dzięki temu procesowi nasze croissanty uzyskują charakterystyczną lekką i otwartą strukturę
Ingredients
Mąka PSZENNA, masło (MLEKO)(15,9%), woda, drożdże, cukier, gluten PSZENNY, sól, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (amylaza,, E300, ksylanaza), JAJO. NADZIENIE: cukier, morele (2,5%), syrop glukozowy, jabłko, woda, środek żelujący (E410, E440ii), regulator kwasowości (E330), naturalny aromat. ZDOBIENIE: mąka RYŻOWA, olej rzepakowy, sól, Może zawierać soję i orzechyAllergens
Allergens contains
- Milk
- Eggs
- Cereals containing gluten
May contain traces of
- Nuts
Storage & handling
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Country of origin | Belgium |
---|---|
Manufacturer | Belgia |
Trwałość (miesiące) | 365 |
06416577009843 |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 325 kcal |
Energy, kJ | 1363 kJ |
Fat | 14 g |
Fat of which is saturated acids | 8.9 g |
Carbohydrate | 44 g |
Carbohydrate of which sugar | 20 g |
Fibre | 1.3 g |
Protein | 5.4 g |
Salt | 0.57 g |
