Art no26690001

Croissant z szynką i serem

95 Net weight/volume

Oryginalny croissant na słono, czyli w wersji wytrawnej. Klasyczny croissant nadziewany plasterkiem szynki i aromatycznym serem Maasdamer. Posypany wiórkami sera.

Ingredients

Ciasto: (mąka PSZENNA, woda, olej palmowy, drożdże, cukier, olej rzepakowy, gluten PSZENNY, masło (MLEKO), sól, emulgator: E471, regulator kwasowości: E330, aromat naturalny, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki: E300, enzymy, JAJA). Nadzienie: ((8,4%) szynka gotowana, woda, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, sól, zioła, ekstrakt drożdży, aromat dymu wędzarniczego, stabilizatory: E407, E451, przeciwutleniacz: E316, regulator kwasowości: E325, (7,4%) nadzienie serowe (woda, ser (1,8%), olej rzepakowy, MLEKO pełne w proszku, serwatka w proszku (MLEKO), MLEKO odtłuszczone w proszku, białka MLEKA w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, skrobia PSZENNA, proszek JAJECZNY, aromat, syrop glukozowy, mąka PSZENNA, sól, błonnik PSZENNY, ser w proszku (MLEKO), hydrolizowane białka roślinne (SOJA), stabilizatory: E412, E415, ekstrakt drożdży, kwasy: E270, E330, aromat naturalny, przyprawy, drożdże). Dekoracja: ( (3,2%) ser tarty (MLEKO) ( MLEKO, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego, barwnik: E160a, skrobia ziemniaczana). Może zawierać ORZECHY.

Allergens

Allergens contains
  • Milk
  • Soybean
  • Eggs
  • Cereals containing gluten
May contain traces of
  • Nuts

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre

Customs Clearance Code 19012000
Country of origin Belgium
Manufacturer Belgium

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 308 kcal
Energy, kJ 1290 kJ
Fat 17 g
Fat of which is saturated acids 9 g
Carbohydrate 31 g
Carbohydrate of which sugar 3.2 g
Fibre 1.4 g
Protein 8.3 g
Salt 1.1 g
25BG8=0 8 �?K@
Ideal for
Śniadanie Lunch Kolacja Pomiędzy posiłkami