Hot Dog Maxi
Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hotdogowa typu 'soft', idealna do przygotowania hot doga w stylu amerykańskiego, o długości 17 cm. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie hot doga. Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hot dog nie był zanadto wilgotny, a całość kanapki pozostawała zwarta. Bez dodatku środków konserwujących.
Ingredients
Mąka PSZENNA,woda,cukier,drożdże piekarskie,olej jadalny(rzepakowy),sól spożywcza, mąka SOJOWA, emulgator E471,emulgator E472e,środek przetwarzający mąkę E300, substancja konserwująca E282Allergens
Allergens contains
- Soybean
- Cereals containing gluten
May contain traces of
- Sesame seeds
- Cereals containing gluten
Storage & handling
Przechowywać w temperaturze głębokiego zamrożenia (-18ºC). Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Rozmrożoną bułkę opiekamy w tosterze lub grilu w temperaturze 230ºC przez 1 - 2 minuty.
Country of origin | Poland |
---|---|
Manufacturer | Polska |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 271 kcal |
Energy, kJ | 1145 kJ |
Fat | 3.8 g |
Fat of which is saturated acids | 0.1 g |
Carbohydrate | 49 g |
Carbohydrate of which sugar | 5.9 g |
Fibre | 3.4 g |
Protein | 8.5 g |
Salt | 1.1 g |
