Naanta z groszkowym falafelem Przygotowanie 30 min Podanie 4 osób Przygotowanie 30 min Podanie 4 osób
Składniki 4 chlebki kieszonkowe Naanta 300 g falafela z groszku 200 g mieszanej sałaty (sałata lodowa, posiekana czerwona cebula, pomidor i ogórek) 100 g jogurtu czosnkowo-miętowego (jogurt grecki, czosnek, mięta) 200 g sałaty z marchwi (rozdrobniona marchewka, ocet winny, płynny miód, sól i pieprz) Instrukcja Czas pieczenia 30 min Smażyć lub smażyć na głębokim tłuszczu falafel Wymieszaj miętę jogurtową z posiekanym czosnkiem i pozostaw do ostygnięcia na około 1 godzinę Wymieszaj składniki na sałatkę z marchwi i ostudź przez około 1 godzinę Posiekaj składniki na mieszaną sałatkę Podgrzej i napełnij Naantas