Składniki 20 kromek Chleb żytni Soft Grain z pestkami słonecznika 20 plastrów szynki 200g. mieszane sałaty sezonowe 100 gramów. kapusta sezonowa, drobno posiekana Tzatziki z marchwi: 350 g grubo posiekanej marchewki 4 ząbki czosnku, drobno posiekane 150g jasnego serka śmietankowego Sól i pieprz Instrukcja Wymieszać serek śmietankowy, czosnek, sól i pieprz. Dodaj posiekaną marchewkę i wymieszaj. Pozostaw mieszaninę na co najmniej 30 minut. Piecz żytni zgodnie z instrukcją i pozwól mu ostygnąć. Pokrój go na 20 plasterków i posmaruj wszystkie plastry tzatziki z marchwi. Połowę plastrów napełnić sałatą i drobno posiekaną kapustą, uzupełnić dwoma plasterkami szynki i użyć jako pokrywki rozwiercanych kromek chleba (tzatziki w dół). WSKAZÓWKA: Pokrój kanapki po przekątnej i podawaj trójkątne kanapki w formie bufetu na lunch lub kolację.