Skręcona bagietka na zakwasie z tuńczykiem i krewetkami Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 4 Skręcone bagietki na zakwasie Sałatka z tuńczyka: 150 g serka śmietankowego 1½ łyżeczki curry w proszku Sok z 2 cytryn 70g drobno posiekanej dymki 2 jabłka, pokrojone w drobną kostkę 150 g czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 250 g tuńczyka 250 g krewetek 200 g liści sałaty (np. zielonego Lollo Rosso) 100 g kapusty ostro posiekanej Instrukcja Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z tuńczyka i dopraw solą i pieprzem. Rozłóż na górze i na dole. Na środek włożyć krewetki i kapustę szpiczastą, posypać drobno posiekaną dymką. Wskazówka: Wyciśnij trochę świeżego soku z cytryny na kanapkę tuż przed podaniem.