Kanapki są modniejsze niż kiedykolwiek wcześniej, a
po prostu nie ma końca możliwości
odmiana przy użyciu różnych pieczywa i nadzień.
Oto cztery wyraźne trendy w świecie kanapek już teraz!
Kanapki ‚on the go’

# 1 Autentyczne składniki
Ponad połowa osób w wieku 18-34 lat twierdzi, że zdrowie, zrównoważony rozwój i lokalne składniki są ważnymi czynnikami przy wyborze kanapki.
Dlatego ważne jest, aby opisać, co zawiera kanapka, stwierdzić, że składniki są wolne od dodatków i potwierdzić, że chleb jest pełnoziarnisty.
*Source: Technomic Sandwich Consumer Trend Report 2018

#2 Roślinne
Wielu klientów szuka obecnie alternatyw dla mięsa. W pełni 41% chce wypełnień roślinnych.*
Spróbuj zastąpić mięso na przykład chlebowca, tempeh (produkt sojowy), Falafel, tofu lub grzyby Portobello.
*Source: Opeepl Analysis 2019

#3 Smaki z całego świata
51% klientów chce więcej kanapek o niepowtarzalnym smaku i składnikach.
42% chętniej spróbuje nowych kanapek niż inne rodzaje posiłków.* Więc odważ się wypróbować nowe kombinacje smakowe!
*Source: Opeepl Analysis 2019

#4 Kanapki cały dzień
Ludzie podjadają coraz więcej i w różnym czasie. Kanapki są doskonałą odpowiedzią na ten trend. Pełne 71% twierdzi, że wybierają kanapki śniadaniowe zarówno jako lunch, jak i kolację.*
Więc upewnij się, aby oferować dobrze wykonane, świeże i sycące kanapki przez cały dzień. Zarówno gorące i zimne, jak i w różnych rozmiarach.
* Source: Technomic Sandwich Consumer Trend Report 2018
Bądź wyjątkowy! Stwórz własną sygnowaną kanapkę
Więcej urozmaicenia smaków!
Nie ma powodu, dla którego kanapka powinna być nudna, ponieważ nie ma końca sposobom, w jaki można zmieniać zarówno chleb, jak i nadzienia.
Oto kilka przemyśleń na temat tego, które składniki są uważane za "główne", a które zyskują na popularności.

Białko
“MAINSTREAM”: Szynka, salami, kurczak, tuńczyk
“POPULAR”: Wieprzowina, krab, krewetki, szynka parmeńska
“MOVING UP”: Capocollo (wieprzowina peklowana na zimno), pasty do smarowania, masło orzechowe i nasienne, tofu
“THE LATEST FAD”: Coppa, Tempeh, Flank steak

Ser
“MAINSTREAM”: Cheddar, Mozzarella, Gouda, Brie
“POPULAR”: Gruyère, Västerbotten cheese, Parmesan Blue-veined
“MOVING UP”: Muenster, Havarti, Halloumi, Chèvre
“THE LATEST FAD”: Taleggio, Manchego, Cream cheese

Sosy / Dressingi
“MAINSTREAM”: Pesto, Ranch, BBQ, Chipotle
“POPULAR”: Hummus, Sriracha, Guacamole, Balsamiczny
“MOVING UP”: Bourbon/ Whisky, Pieczarkowy, Kapusta zasmażana, Buraki, Marynowany
“THE LATEST FAD”: Chutney, Harissa, Chimichurri, Koreański BBQ