Numer produktu 228903
Schulstad Hot Dog Francuski Błonnikowy180g (14x3) 56k A (23963)
180 g
Bułka do hot doga francuskiego z dodatkiem 11 źródeł błonnika pochodzących z trzech kategorii: z ziaren, warzyw i owoców. Wysokie źródło błonnika.
Składniki
mąka PSZENNA, woda, koncentrat błonnika (5 %) (otręby PSZENNE, gryka tatarka, kasza PSZENNA słodowana, koncentrat kiełków PSZENNYCH, żółty groch, zakwas PSZENNY orkiszowy pełnoziarnisty fermentowany (< 1%), mąka PSZENNA razowa, mąka ze złotego lnu, otręby ŻYTNIE, otręby OWSIANE, błonnik jabłkowy, inulina, topinambur w proszku, błonnik cytrusowy), zakwas PSZENNY (5 %) (mąka PSZENNA, woda, kultura starterowa), drożdże (4 %), gluten PSZENNY, siemię lniane brązowe, olej rzepakowy, ocet, sól, cukier, błonniki (1 %) (PSZENNY, grochowy, cytrusowy, jabłkowy), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy. Powierzchnia bułek spryskana etanolem podczas pakowania.Alergeny
Zawiera alergeny
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Nasiona sezamu
- Soja
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Po otwarciu opakowania produkt spożyć w ciągu 24 h.
Po wyjęciu z opakowania bułkę pieczemy w piecu lub w airfryerze przez 3 minuty w temperaturze 200 °C lub opiekamy w grillu kontaktowym przez 1 minutę w temperaturze 230 °C. Następnie wkładamy ulubione dodatki.
| Kraj pochodzenia | Poland |
|---|---|
| Trwałość (dni) | 45 |
Wartości odżywcze
| dla 100 g | |
|---|---|
| Energia, kJ | 249 kcal |
| Energia, kcal | 1050 kJ |
| Tłuszcz | 2.3 g |
| Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.3 g |
| Węglowodany | 44 g |
| Węglowodany w tym cukier | 3.4 g |
| Błonnik | 7 g |
| Białko | 9.5 g |
| Sól | 1.1 g |
Idealne na
Kolacja
Pomiędzy posiłkami
Lunch
Snack