Tips & Tricks

Zapraszamy do obejrzenia krótkich filmików z podpowiedziami i poradami, jak najlepiej odpiec, udekorować i prezentować nasze duńskie ciastka i croissanty.

Jak najlepiej wypiec nasze słodkości

Jak najlepiej wypiec nasze francuskie croissanty i duńskie ciastka - korony, ślimaki czy warkocze.

Jak dekorować lukrem ciastka duńskie.

Zobacz jak perfekcyjnie udekorować ciastka lukrem, aby jeszcze bardziej zyskały na atrakcyjności.

Jak być godnym Instagrama

Zainspiruj się naszymi pomysłami na przepisy na tworzenie wypieków instagramowych.

Poznaj główne pułapki pieczenia

Zapoznaj się z naszymi wskazówkami i wskazówkami, jak uniknąć typowych pułapek związanych z pieczeniem.

Instrukcje odpieku ciastek duńskich

Mix mini ciastek duńskich

Mix 5 mini ciasteczek z nadzieniami z różnych owoców: z truskawek, borówek, brzoskwiń, jabłek i malin. Każde ciastko w kształcie mini kwadratu z widocznym na środku nadzieniem. Wypieczone z lekkiego i kruchego 24-warstwowego francuskiego ciasta. Idealnie sprawdzą się w ofercie hotelowej, w kawiarniach - jako zestaw do kawy lub przy organizacji słodkich bufetów.

Warkocz klonowy

Ciastko o oryginalnym kształcie warkocza i wybornym smaku. Wypełnione nadzieniem z syropu klonowego i posypane orzechami pekan. Wypieczone z lekkiego i kruchego 24-warstwowego francuskiego ciasta. Przykład najwyższego kunsztu cukiernictwa. Króluje od lat wśród duńskich ciastek.

Korona jabłowa

Ciastko o oryginalnym kształcie oraz owocowym nadzieniu. Lekkie, kruche, 24-warstowe ciasto francuskie wypełnione subtelnie kwaśnym nadzieniem jabłkowym przypominającym to z klasycznej, lubianej polskiej drożdzówki. Mistrzowska kombinacja zdana na sukces. Do kartonu dodany jest biały lukier do dekoracji

Ciastka duńskie standardowe

Wybór trzech klasycznych, wstępnie sprawdzonych ciastek duńskich: Vanilla Crème Crown, Cinnamon Swirl i Apricot Crown.

Ślimak cynamonowy

Ślimak cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie. Kombinacja lekkiego i chrupiącego 24-warstwowego ciasta francuskiego z aromatycznym, cynamonowym nadzieniem. Do kartonu dodany jest rożek z białym lukrem do dekoracji, który pozwala na autorskie ozdobienie ciastka.

Korona morelowa

Rozpływająca się w ustach korona z ciasta duńskiego z owocowym nadzieniem morelowym.