21890_Chocolate_Croissant_press
Numer produktu 21825000

Croissant Czekoladowy

95 g

Croissant z nadzieniem czekoladowym. Łagodny, czekoladowy krem wypełniający całe wnętrze croissanta maślanego ozdobionego dodatkowo wiórkami czekoladowymi.

Składniki

Ciasto: mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY,środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, naturalny aromat, emulgator: E471, regulator kwasowości: E300, barwnik: E160a (i), JAJO.Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (3,2%), KAKAO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: E322, migdały, naturalny aromat waniliowy.Dekoracja: czekolada (masy kakaowej: 35% minimum) (5,3%(cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: E322).

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Orzechy
  • Mleko
  • Soja
  • Jaja
  • Zboża zawierające gluten
  • Pszenica
  • Orzechy laskowe
Może zawierać alergeny
  • Migdały

Przygotowanie

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób przed pieczeniem przez około 15 minut

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre

Kraj pochodzenia Belgium
Producent Belgia
Trwałość (dni) 360
GTIN 05413056023827

Dystrybutorzy

Iglotex 23551

Wartości odżywcze

dla 100 g
Energia, kJ 375 kcal
Energia, kcal 1571 kJ
Tłuszcz 20 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone 9.8 g
Węglowodany 41 g
Węglowodany w tym cukier 16 g
Błonnik 2.1 g
Białko 6.1 g
Sól 0.78 g
21825000_Haselnuss_Nougatcreme_Croissant_sRGB
Idealne na
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska