21890_Chocolate_Croissant_press
Art no21825000

Croissant Czekoladowy

95 Net weight/volume

Croissant z nadzieniem czekoladowym. Łagodny, czekoladowy krem wypełniający całe wnętrze croissanta maślanego ozdobionego dodatkowo wiórkami czekoladowymi.

Ingredients

Ciasto: mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY,środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, naturalny aromat, emulgator: E471, regulator kwasowości: E300, barwnik: E160a (i), JAJO.Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (3,2%), KAKAO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: E322, migdały, naturalny aromat waniliowy.Dekoracja: czekolada (masy kakaowej: 35% minimum) (5,3%(cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: E322).

Allergens

Allergens contains
  • Nuts
  • Milk
  • Soybean
  • Eggs
  • Cereals containing gluten

Storage & handling

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób przed pieczeniem przez około 15 minut

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre

Country of origin Belgium
Manufacturer Belgia
Trwałość (miesiące) 360

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 380 kcal
Energy, kJ 1592 kJ
Fat 20 g
Fat of which is saturated acids 9.7 g
Carbohydrate 42 g
Carbohydrate of which sugar 17 g
Fibre 2.2 g
Protein 6.1 g
Salt 0.79 g
2182_crop_LR
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska