Croissant Czekoladowy
95 Net weight/volume
Croissant z nadzieniem czekoladowym. Łagodny, czekoladowy krem wypełniający całe wnętrze croissanta maślanego ozdobionego dodatkowo wiórkami czekoladowymi.
Ingredients
Ciasto: mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY,środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, naturalny aromat, emulgator: E471, regulator kwasowości: E300, barwnik: E160a (i), JAJO.Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (3,2%), KAKAO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: E322, migdały, naturalny aromat waniliowy.Dekoracja: czekolada (masy kakaowej: 35% minimum) (5,3%(cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: E322).Allergens
Allergens contains
- Nuts
- Milk
- Soybean
- Eggs
- Cereals containing gluten
Storage & handling
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób przed pieczeniem przez około 15 minut
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Country of origin | Belgium |
---|---|
Manufacturer | Belgia |
Trwałość (miesiące) | 360 |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 380 kcal |
Energy, kJ | 1592 kJ |
Fat | 20 g |
Fat of which is saturated acids | 9.7 g |
Carbohydrate | 42 g |
Carbohydrate of which sugar | 17 g |
Fibre | 2.2 g |
Protein | 6.1 g |
Salt | 0.79 g |
