leipakaupan_sesonkikuva__7228
Art no17905000

Croissant Klasyczny

70 Net weight/volume

Prawdziwy maślany croissant (zawartość masła 21%). Sekret jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu ukryty jest w 24-warstwowym cieście francuskim, które wcześniej leżakuje przez 8 godzin.  Do produkcji używane są wyłącznie najlepszej jakości surowce. Wszystkie croissanty smarowane są białkiem jajek dla uzyskania  błyszczącej skórki

Ingredients

Mąka PSZENNA, masło (MLEKO)(20,6%), woda, drożdże, cukier, sól, gluten PSZENNY, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (amylaza, kwas askorbinowy, ksylanaza), JAJO.ZDOBIENIE: JAJO

Allergens

Allergens contains
  • Milk
  • Eggs
  • Cereals containing gluten
May contain traces of
  • Nuts

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 185ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki

Customs Clearance Code 19012000
Country of origin Belgium
Manufacturer Belgium
Trwałość (miesiące) 12

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 337 kcal
Energy, kJ 1412 kJ
Fat 18 g
Fat of which is saturated acids 12 g
Carbohydrate 37 g
Carbohydrate of which sugar 6 g
Fibre 1.6 g
Protein 6.5 g
Salt 0.87 g
17905000_Butter_Croissant_ausgeschnitten
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska