Premium croissant suol.netti
Numer produktu 17905000

Croissant Klasyczny

70 g

Prawdziwy maślany croissant (zawartość masła 21%). Sekret jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu ukryty jest w 24-warstwowym cieście francuskim, które wcześniej leżakuje przez 8 godzin.  Do produkcji używane są wyłącznie najlepszej jakości surowce. Wszystkie croissanty smarowane są białkiem jajek dla uzyskania  błyszczącej skórki

Skontaktuj się z nami

Składniki

Mąka PSZENNA, masło (MLEKO)(20,6%), woda, drożdże, cukier, sól, gluten PSZENNY, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (amylaza, kwas askorbinowy, ksylanaza), JAJO.ZDOBIENIE: JAJO

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Mleko
  • Jaja
  • Zboża zawierające gluten
  • Pszenica
Może zawierać alergeny
  • Migdały
  • Orzechy
  • Orzechy laskowe

Przygotowanie

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 185ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki

Kraj pochodzenia Belgium
Producent Belgia
Trwałość (dni) 360

Wartości odżywcze

dla 100 g
Energia, kJ 338 kcal
Energia, kcal 1414 kJ
Tłuszcz 18 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone 11 g
Węglowodany 37 g
Węglowodany w tym cukier 5.9 g
Błonnik 1.6 g
Białko 6.4 g
Sól 0.87 g
17905000_Butter_Croissant_sRGB
Idealne na
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska