Croissant Klasyczny
70 Net weight/volume
Prawdziwy maślany croissant (zawartość masła 21%). Sekret jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu ukryty jest w 24-warstwowym cieście francuskim, które wcześniej leżakuje przez 8 godzin. Do produkcji używane są wyłącznie najlepszej jakości surowce. Wszystkie croissanty smarowane są białkiem jajek dla uzyskania błyszczącej skórki
Ingredients
Mąka PSZENNA, masło (MLEKO)(20,6%), woda, drożdże, cukier, sól, gluten PSZENNY, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (amylaza, kwas askorbinowy, ksylanaza), JAJO.ZDOBIENIE: JAJOAllergens
Allergens contains
- Milk
- Eggs
- Cereals containing gluten
May contain traces of
- Nuts
Storage & handling
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 185ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki
Country of origin | Belgium |
---|---|
Manufacturer | Belgia |
Trwałość (miesiące) | 360 |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 337 kcal |
Energy, kJ | 1412 kJ |
Fat | 18 g |
Fat of which is saturated acids | 12 g |
Carbohydrate | 37 g |
Carbohydrate of which sugar | 6 g |
Fibre | 1.6 g |
Protein | 6.5 g |
Salt | 0.87 g |
