197484.converters_thumbnails.xmlWIDTH450HEIGHT450
Art no5735 (23701)

Ślimak Cynamonowy

87 Net weight/volume

Ślimak cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie. Kombinacja lekkiego i chrupiącego 24-warstwowego ciasta francuskiego z aromatycznym, cynamonowym wypełnieniem. Nadzienie cynamonowe zawiera pestki moreli, które zapewniają lepszą stabilność i bogatszy smak. Nasz wyjątkowa polewa nadaje również bułce cynamonowej delikatny i lśniący wygląd oraz pomaga zachować świeżość i wilgotność produktu na dłużej.

Składniki

Mąka PSZENNA, woda, drożdże, cukier, olej roślinny jadalny, pasteryzowane żółtka jaj, syrop, sól, cynamon, skrobia modyfikowana, dekstroza, emulgator (E472e), serwatka w proszku, MLEKO w proszku, barwnik (stabilizator (E170), E160a)), stabilizator (E404, regulator kwasowości (E450,E339)). środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), aromaty, witamina A.

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Wheat
  • Eggs
  • Milk
  • Cereals containing gluten
Może zawierać
  • Sesame seeds
  • Almond
  • Hazelnut
  • Pecan
  • Pistachio

Przygotowanie

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość ciastek i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.

Kraj pochodzenia Denmark
Producent Dania
Trwałość (dni) 456
GTIN 05701536264892

Nutrition

dla 100 g
Energy, kJ 440 kcal
Energy, kJ 1835 kJ
Fat 26 g
Fat of which is saturated acids 11 g
Carbohydrate 45 g
Carbohydrate of which sugar 22 g
Protein 5.6 g
Salt 0.32 g
5735 Kanelsnegl_komprimeret 1
Idealne na
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska