Ślimak Cynamonowy
87 Net weight/volume
Ślimak cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie. Kombinacja lekkiego i chrupiącego 24-warstwowego ciasta francuskiego z aromatycznym, cynamonowym wypełnieniem. Nadzienie cynamonowe zawiera pestki moreli, które zapewniają lepszą stabilność i bogatszy smak. Nasz wyjątkowa polewa nadaje również bułce cynamonowej delikatny i lśniący wygląd oraz pomaga zachować świeżość i wilgotność produktu na dłużej.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, drożdże, cukier, olej roślinny jadalny, pasteryzowane żółtka jaj, syrop, sól, cynamon, skrobia modyfikowana, dekstroza, emulgator (E472e), serwatka w proszku, MLEKO w proszku, barwnik (stabilizator (E170), E160a)), stabilizator (E404, regulator kwasowości (E450,E339)). środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), aromaty, witamina A.Alergeny
Zawiera alergeny
- Wheat
- Eggs
- Milk
- Cereals containing gluten
Może zawierać
- Sesame seeds
- Almond
- Hazelnut
- Pecan
- Pistachio
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość ciastek i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.
Kraj pochodzenia | Denmark |
---|---|
Producent | Dania |
Trwałość (dni) | 456 |
GTIN | 05701536264892 |
Nutrition
dla 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 440 kcal |
Energy, kJ | 1835 kJ |
Fat | 26 g |
Fat of which is saturated acids | 11 g |
Carbohydrate | 45 g |
Carbohydrate of which sugar | 22 g |
Protein | 5.6 g |
Salt | 0.32 g |
