Minicroissant makeat netti
Art no22265000

Mini Croissant

30 Net weight/volume

Klasyczny croissant o bogatym smaku i jasnej, otwartej, listkowanej strukturze ciasta z delikatną, chrupką skórką - w wersji mini. Jego sekret ukryty jest w tradycyjnym cieście francuskim. To 16-warstw ciasta i tłuszczu, idealnie połączonych i rozwałkowanych do 4 mm grubości. Ponadto nasze croissanty mają po wypieczeniu błyszczącą skórkę. Idealnie sprawdzą się w ofercie hotelowej, w kawiarniach - jako zestaw do kawy lub przy organizacji słodkich bufetów na różnych wydarzeniach. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.

Ingredients

Mąka PSZENNA, masło 21%, woda, drożdże, cukier, JAJA, sól jodowana, emulgator (E472f), środek przetwarzający mąkę (kwas askorbinowy), barwnik (E160b).

Allergens

Allergens contains
  • Milk
  • Eggs
  • Cereals containing gluten
May contain traces of
  • Nuts

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 15 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre

Country of origin Belgium
Manufacturer Belgia
Trwałość (miesiące) 360

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 334 kcal
Energy, kJ 1400 kJ
Fat 17 g
Fat of which is saturated acids 9.6 g
Carbohydrate 38 g
Carbohydrate of which sugar 6.0 g
Fibre 1.6 g
Protein 6.3 g
Salt 0.98 g
22265000
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska