Mini Croissant
30 Net weight/volume
Klasyczny croissant o bogatym smaku i jasnej, otwartej, listkowanej strukturze ciasta z delikatną, chrupką skórką - w wersji mini. Jego sekret ukryty jest w tradycyjnym cieście francuskim. To 16-warstw ciasta i tłuszczu, idealnie połączonych i rozwałkowanych do 4 mm grubości. Ponadto nasze croissanty mają po wypieczeniu błyszczącą skórkę. Idealnie sprawdzą się w ofercie hotelowej, w kawiarniach - jako zestaw do kawy lub przy organizacji słodkich bufetów na różnych wydarzeniach. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.
Ingredients
Mąka PSZENNA, masło 21%, woda, drożdże, cukier, JAJA, sól jodowana, emulgator (E472f), środek przetwarzający mąkę (kwas askorbinowy), barwnik (E160b).Allergens
Allergens contains
- Milk
- Eggs
- Cereals containing gluten
May contain traces of
- Nuts
Storage & handling
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 15 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Country of origin | Belgium |
---|---|
Manufacturer | Belgia |
Trwałość (miesiące) | 360 |
Nutrition
per 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 334 kcal |
Energy, kJ | 1400 kJ |
Fat | 17 g |
Fat of which is saturated acids | 9.6 g |
Carbohydrate | 38 g |
Carbohydrate of which sugar | 6.0 g |
Fibre | 1.6 g |
Protein | 6.3 g |
Salt | 0.98 g |
