Bagietka z kurczakiem i brokułami/ salsą morelową Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki Składniki na 10 porcji: 10 bagietek 130g Levain Rustic lub Levain Sunflower 10 piersi z kurczaka Pasta: 10 plastrów bekonu 150 g sera topionego 100 g suszonych pomidorów Sok z 2 limonek 1/2 łyżki pieprzu cayenne Salsa: 200 g brokułów(ugotowanych) 100 g suszonych morel 2 łyzki drobno siekanej mięty 1 łyżeczka drobno posiekanej chilli 250 g sałaty Instrukcja Usmaż piersi z kurczaka i pokrój je na cienkie paski( pozwól im odpocząć po smażeniu). Wymieszaj wszystkie składniki i zmiksuj je i posmaruj dolną cześć bułki. Dodaj sporą warstwę sałaty i plastry kurczaka na wierzch. Zmieszaj wszystkie składniki na salsę z brokułów w mikserze aż powstanie delikatna pasta i rozsmaruj ją na kurczaku. Podawaj z chipsami u boku. Pokrój bagietkę na plastry, posmaruj olejem i piecz w piekarniku przez 5 minut w 250 stopniach z odrobiną soli morskiej.