Bagietka z szynką i orzechami włoskimi

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Harmonijne połączenie smaku delikatnej szynki, chrupiących orzechów włoskich oraz świeżej bagietki. Doskonały wybór na przekąskę na spotkaniu towarzyskim lub elegancką przystawkę na specjalną okazję.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Harmonijne połączenie smaku delikatnej szynki, chrupiących orzechów włoskich oraz świeżej bagietki. Doskonały wybór na przekąskę na spotkaniu towarzyskim lub elegancką przystawkę na specjalną okazję.

Składniki

  • 10 bagietek Rustic Durum
  • 100 g liści szpinaku
  • 20 plastrów szynki, około 400 g
  • 300 g serka topionego
  • 100 g śmietany
  • 50 g zielonego pesto
  • sok z połowy cytryny
  • 9 plastrów ogórka
  • 30 g posiekanego orzecha włoskiego
  • 2 łyżki miodu
  • Świeża mięta

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min