Bagietka z szynką i orzechami włoskimi Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki Składniki na 10 porcji 10 bagietek Rustic Durum 100g liści szpinaku 20 plastrów szynki, około 400g 300g serka topionego 100g śmietany 50g zielonego pesto sok z połowy cytryny 9 plastrów ogórka 30g posiekanego orzecha włoskiego 2 łyżki miodu Śiweża mięta Instrukcja Wymieszaj ser topiony, śmietanę, Pesto i sok z cytryny. Rozsmaruj grubą warstwą na dolnej części bagietki. Rozłóż szpinak na bułce, a na to szynkę. Wymieszaj smażone orzechy włoskie i miód i nałóż na bułkę. Przykryj plastrami ogórka i świeżej mięty. Porady: Użyj orzechów Pini zamiast włoskich. Podawaj z miską wypełnioną orzechami włoskimi/Pini.