Croissant jagodowy ze złotym akcentem Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 sztuk Zakrzywione Rogaliki, wypiekane zgodnie z instrukcją na pudełku 150 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej 150 g zimnej ciężkiej śmietany (35%) ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki syropu kukurydzianego 200 g sezonowych świeżych jagód Liście mięty Jedzenie złoty pył Instrukcja Czas pieczenia 30 min Serek śmietankowy, śmietankę, ekstrakt waniliowy i cukier puder ubijaj w mikserze stojącym lub ręczną trzepaczką elektryczną, aż do uzyskania konsystencji lekko kremowej. Unikaj nadmiernego ubijania. Pokrój schłodzone rogaliki z boku i wypełnij kremem, używając worka do szprycowania. Za pomocą pędzla do fastrygowania pokryj wierzch rogali syropem kukurydzianym. Udekoruj wierzch rogalików świeżymi jagodami i listkami mięty według własnego uznania. Za pomocą suchego pędzla nałóż trochę złotego pyłu na jagody, aby wykończyć wygląd.