Byk Buenos Aires

Przygotowanie

35 min

Podanie

10 osób

Wędzony mostek z grilla i majonez chimichurri.

Przygotowanie

35 min

Podanie

10 osób

Wędzony mostek z grilla i majonez chimichurri.

Składniki

  • 10 bułeczki z hot dogami
  • 3 kg mostka wołowego

Pocieranie na sucho:

  • 100g jasnobrązowego cukru
  • 30g mielonego czarnego pieprzu
  • 20g mielonej zielonej papryki
  • 20g wędzonej papryki
  • 20g czosnku w proszku
  • 20g cebuli w proszku
  • 20g oczywiście soli morskiej

Majonez chimichurri:

  • 42g świeżej pietruszki
  • 20g świeżej kolendry
  • 9g świeżego oregano
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała szalotka
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 500g zwykłego majonezu

 

Pożywny:

  • 50g pokrojonej czerwonej cebuli
  • 200 g czerwonej kapusty, drobno pokrojonej
  • 200 g białej kapusty, drobno pokrojonej
  • 100 g białej słodkiej cebuli, drobno pokrojonej
  • 200g sosu bbq
  • Ocet winny
  • 50g posiekanego szczypiorku

Instrukcja