Chili Burger z Kurczakiem Chipotle Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 Sandwino Chleb Ziołowy 2kg mielonego kurczaka 100g posiekanej dymki 200g sosu chili Chipotle 200g Sera W Plasterkach Sałatka 100g 100g majonezu czosnkowego 100g Ketchupu Pomidorowego Sos z awokado 1 kg awokado 300g Pokrojony pomidor Sun blush 300g Kukurydza świeża w kolbie, prażona na sucho na patelni 50g limonki 100g posiekanej kolendry 200g papryki czerwonej 200g czerwonej cebuli 10g octu z czerwonego wina Instrukcja Czas pieczenia 30 min Burger: Wymieszaj składniki na burgera w misce i uformuj burgery z kurczaka o wadze około 180g, starając się dopasować rozmiar do kwadratowej bułki. Grilluj na płaskiej żeliwnej patelni obracając się co 2 minuty, aż będzie dokładnie ugotowany. Sos Awokado: Pokrój na kawałki równej wielkości około 2,5 cm i wymieszaj z czasem, aby smaki się połączyły. Dopraw do smaku.