Japoński burger z długo pieczonej wieprzowiny Przygotowanie 0-30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 0-30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 bułek orkiszowych 1,5 kg pulled pork- długo pieczonej wieprzowiny 100 g sosu teriyaki olej sezamowy 5 łyżek majonezu 5 łyżek wasabi około 100g marynowanego imbiru 500g roszponki słoiczek marynowanej czerwonej cebuli Instrukcja Zarumień bułkę. Aby ładnie się błyszczała można posmarować ją odrobiną oleju lub masła. Krótko obsmaż kilka większych kawałków pulled pork w sosie Teriyaki. Zmieszaj wasabi i majonez; posmaruj takim sosem dolną połowę bułki. Na posmarowanej bułce układaj kolejno: marynowany imbir, pulled pork, roszponkę, marynowaną cebulę. Kanapkę przykryj górną połową bułki.