Kanapka z chrupiącymi boczniakami

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Kanapka z boczniakami w tempurze, sosem teriyaki i sałatką z marynowanych warzyw, sałatą, z cebulowymi ringami i azjatyckim sosem bbq.

New

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Kanapka z boczniakami w tempurze, sosem teriyaki i sałatką z marynowanych warzyw, sałatą, z cebulowymi ringami i azjatyckim sosem bbq.

Składniki

  • Bułka Brioche-style Burger Schulstad
  • 100 g boczniaków
  • 100 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 250 ml wody gazowanej
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g marchewki
  • 50 g cukinii
  • 50 ml sos teriyaki
  • 2 plastry białej cebuli
  • 1 limonka
  • 4 liście sałaty
  • 50 ml azjatyckiego bbq
  • 2 łyżki majonezu

Sos teriyaki:

  • 100 ml japońskiego sosu sojoweg
  • 100 ml wody
  • 50 ml Mirinu
  • 50 g miodu
  • łyżeczka czosnku
  • ½ limonki
  • ½ łyżeczki imbiru

Instrukcja

Chrupiąca tempura:
Sos teriyaki:
Burger: