Składniki 10 sztuk prostych rogalików, pieczonych 300g roztopionej białej czekolady 1 łyżeczka proszku Matcha 2 krople jasnozielonego barwnika spożywczego (żel) – opcjonalnie, dla intensywniejszego koloru Instrukcja Rozpuść białą czekoladę na kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Dodaj ½ łyżeczki proszku Matcha (lub mniej, w zależności od pożądanej intensywności smaku) i koloru żywności (opcjonalnie), dobrze wymieszaj. Włóż 1/3 kolorowej czekolady do worka do szprycowania. Zanurz jedną stronę schłodzonego rogalika w pozostałej części kolorowej czekolady i połóż na papierze do pieczenia lub kratce na 5-15 minut do wyschnięcia. Trzymając 15-20 cm od produktu, udekoruj rogaliki woreczkiem do szprycowania, jak pokazano na zdjęciu. Do intensywnego przybrania smaku z dodatkiem proszku Matcha na wierzchu (opcjonalnie). WSKAZÓWKA: Aby utworzyć delikatne cienkie linie, odetnij bardzo mały kęs w rogu worka do szprycowania.