Składniki 10 koron waniliowych, upieczonych zgodnie z instrukcją na pudełku 100 g białek jaj o temperaturze pokojowej 200 g drobnego cukru 50 ml wody Sezonowe świeże jagody do dekoracji (opcjonalnie) Instrukcja Wymieszaj cukier i wodę w małym rondelku na średnim ogniu, użyj termometru do pieczenia, aby kontrolować temperaturę płynu. Zacznij powoli ubijać białka w mikserze stojącym lub ręczną trzepaczką elektryczną, aż zacznie tworzyć pianę. Podgrzej cukier do 121°C, a następnie powoli wlewaj do ubijanych białek. Nakręć mikser na pełną prędkość i ubij, aż ostygnie do temperatury pokojowej – krem bezowy jest teraz gotowy do użycia Użyj worka do szprycowania z nierdzewnymi końcówkami, aby udekorować schłodzone wrony, jak pokazano na zdjęciu. Daj bezę szybką pochodnię lub włóż korony pod średni grill na kilka minut, aby uzyskać ten sam efekt. Udekoruj sezonowymi świeżymi jagodami i posyp cukrem pudrem (opcjonalnie). Podawaj na ciemnej lub pastelowej płycie kolorowej, aby uzyskać bardziej ekskluzywny wygląd. PORADY: Aby uzyskać dodatkowy smak w kremie bezowym, dodaj do wody odrobinę wody różanej, pomarańczy, wanilii, mięty pieprzowej lub jakiejkolwiek innej esencji, aby stworzyć niepowtarzalny aromat.