Mini croissants z czekoladą Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 sztuk Mini rogaliki, pieczone 200g mlecznej czekolady (roztopionej) 100g białej czekolady (roztopionej) Niebieski proszek spiruliny lub jasnoniebieski żelowy barwnik spożywczy Matcha w proszku lub jasnozielony żelowy barwnik spożywczy Acai w proszku (lub jasnoróżowy żel do żywności) Instrukcja Czas pieczenia 30 min Czekoladę mleczną i białą rozpuść w osobnych miseczkach na kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Opcjonalnie - połowę każdego rogalika przykryj mleczną czekoladą i połóż na ruszcie. Roztopioną białą czekoladę podziel na kilka misek i pokoloruj, używając niebieskiej spiruliny, matchy, proszku acai lub użyj żelowego barwnika spożywczego. Udekoruj rogaliki jak na obrazku. Udekoruj suszonymi malinami, mieloną pistacją lub migdałami według uznania. WSKAZÓWKA: czekolada mleczna pozostaje najbardziej preferowanym smakiem wśród konsumentów.