Składniki 10 bułek Spelt 10 sztuk burgerów (po 200g każdy) keczup majonez Dijon 10 panierowanych ogórków prażona cebulka Panierowane ogórki: 10 dużych ogórków konserwowych mąka jajka prażona cebulka masło (do smażenia) Majonez Dijon: 1 szklanka majonezu 1 łyżka musztardy Dijon Instrukcja Czas pieczenia 30 min Przygotuj majonez Dijon mieszając dokładnie jego składniki. Zrumień wewnętrzną stronę bułki w piekarniku, na suchej patelni lub grillu. Aby ładnie się błyszczała można posmarować ją odrobiną oleju lub masła. Posmaruj bułkę majonezem Dijon, keczupem i nałóż na jej spód trochę prażonej cebulki, burgera z serem i panierowane ogórki. Przykryj kanapkę górną połową bułki. Panierowane ogórki: Pokrój ogórki wzdłuż Plastry pikli zanurz w mące, potem w jajku, a następnie w prażonej cebulce Smaż na patelni z masłem na złoto