Oriental Dog

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Kuchnia tajska pachnie rześkim aromatem limonki i kolendry – wbrew pozorom te smaki świetnie komponują się w francuskiej bagietce.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Kuchnia tajska pachnie rześkim aromatem limonki i kolendry – wbrew pozorom te smaki świetnie komponują się w francuskiej bagietce.

Składniki

  • 10 upieczonych bagietek Hot Dog francuski graham

Kiełbaski:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki
  • 200 g masła orzechowego

Surówka:

  • ćwiartka czerwonej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki

Dressing:

  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • ząbek czosnku
  • pół pęczka kolendry
  • łyżka octu winnego
  • łyżka miodu  
  • łyżka limonki

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min