Croissant truskawkowo-serkowy Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 sztuk rogalików gładkich, pieczonych 300g naturalnego serka śmietankowego 300g zimnej ciężkiej śmietany (35%) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 łyżki cukru pudru 500g świeżych truskawek 100g mlecznej czekolady do dekoracji (roztopiona) Instrukcja Czas pieczenia 30 min Połącz serek śmietankowy, śmietankę i cukier puder i wymieszaj mikserem do uzyskania puszystej konsystencji kremu. Unikaj nadmiernego bicia. Poczekaj, aż rogaliki ostygną, pokrój i rozsmaruj krem z obu stron. Pokrój truskawki i użyj ich do wypełnienia rogalików. Używając worka do szprycowania lub łyżki, udekoruj rozpuszczoną mleczną czekoladą, jak pokazano na obrazku. Podawać z widelcem i nożem. WSKAZÓWKA: Aby ozdobić wierzch rogalika delikatnymi cienkimi liniami: przed dekoracją podgrzej czekoladę, odetnij bardzo mały kęs w rogu rękawa do szprycowania.