Croissant truskawkowo-serkowy

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Croissant truskawkowo-serkowy to słodki, kremowy i owocowy przysmak, który świetnie się sprawdza jako przekąska. Kreatywna odmiana tradycyjnego croissanta francuskiego.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Croissant truskawkowo-serkowy to słodki, kremowy i owocowy przysmak, który świetnie się sprawdza jako przekąska. Kreatywna odmiana tradycyjnego croissanta francuskiego.

Składniki

  • 10 sztuk croissantów klasycznych
  • 300 g naturalnego serka śmietankowego
  • 300 g zimnej ciężkiej śmietany (35%)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 500 g świeżych truskawek
  • 100 g mlecznej czekolady do dekoracji (roztopiona)

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min