Wegański Burger z Czarnej Fasoli Triple B

Przygotowanie

30 min

Podanie

3 osób

Przepis na wegańskiego burgera dla miłośników roślinnych wypieków z pysznym sosem z orzechów nerkowca.

Przygotowanie

30 min

Podanie

3 osób

Przepis na wegańskiego burgera dla miłośników roślinnych wypieków z pysznym sosem z orzechów nerkowca.

Składniki

Na paszteciki:

  • 3 bułki Brioche-Style Burger Bun
  • 800 g czarnej fasoli (dobrze odsączonej)
  • 1 cebula
  • 300 g wegańskiego fraiche lub jogurtu sojowego
  • 1 łyżka soli
  • 300 g drobno płatków owsianych
  • Odrobina pieprzu
  • Olej (do smażenia)

Na sos z nerkowców:

  • 450 g orzechów nerkowca
  • 6 łyżek odżywczych drożdży
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • 180 ml wody
  • 3 duże pieczarki (pokrojone)
  • 4 duże pomidory (pokrojone)
  • Sałata

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min

Paszteciki:
Sos z nerkowców: