Zapiekana bułka ziołowa z serem, szynką i salsą pomidorową Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 bułek ziołowych lub bułek chili 20 plastrów szynki 20 plastrów sera 300g salsy pomidorowej zmieszanej ze 100g kukurydzy 10 pomidorów 1 ogórek 2 pomarańczowe papryczki 1 pęczek kiełków groszku cukrowego Oliwa z oliwek Instrukcja Czas pieczenia 30 min Przygotuj prostą mieszaną sałatkę z pomidorów, ogórka i papryki. Na dolną połowę posmaruj grubą warstwą salsy pomidorowej wymieszanej ze słodką kukurydzą. Udekorować szynką i serem i tosty w prasie panini w temperaturze około 250 0C przez 5 minut. Posyp oliwą i posyp kiełkami groszku cukrowego. Wskazówka: Zamiast szynki użyj pikantnego sosu mięsnego lub smacznego marynowanego kurczaka.