Pułapka w Tokio

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Ryba smażona w głębokim tłuszczu z sezamem i sosem holenderskim o smaku miso.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Ryba smażona w głębokim tłuszczu z sezamem i sosem holenderskim o smaku miso.

Składniki

  • 10 bułek ziemniaczanych
  • 10 filetów rybnych (200g preferuję rybę z białym mięsem)
  • 1 torebka tempury w proszku
  • 1 torebka nasion sezamu
  • sok cytrynowy
  • sałata mieszana
  • plastry ogórka


Sos holenderski o smaku miso:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy dobrej jakości
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 150 ml roztopionego masła klarowanego
  • 1 łyżka pasty miso
  • Sól i pieprz

Instrukcja