Pułapka w Tokio

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Pułapka w Tokio to burger z smażoną w głębokim tłuszczu rybą, sezamem i sosem holenderskim o smaku miso.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Pułapka w Tokio to burger z smażoną w głębokim tłuszczu rybą, sezamem i sosem holenderskim o smaku miso.

Składniki

  • 10 bułek ziemniaczanych 5"
  • 10 filetów rybnych (200g - preferowana ryba z białym mięsem)
  • 1 torebka tempury w proszku
  • 1 torebka nasion sezamu
  • sok cytrynowy
  • sałata mieszana
  • plastry ogórka


Sos holenderski o smaku miso:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy dobrej jakości
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 150 ml roztopionego masła klarowanego
  • 1 łyżka pasty miso
  • Sól i pieprz

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min

Sos holenderski:
Filet rybny:
Burger: