Prawdziwy paryski hot dog

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Elegancka i smaczna interpretacja hot doga, dostowana do francuskich preferencji kulinarnych.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Elegancka i smaczna interpretacja hot doga, dostowana do francuskich preferencji kulinarnych.

Składniki

  • 10 bułek do hot-dogów np. Maxi Hot Dog

Aioli ziemniaczany:

  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2/3 szklanki oleju z pestek winogron
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g gotowanych ziemniaki, przerobionych na puree

Kompot rabarbarowy:

  • 400 g Rabarbaru w kostkach około 5x5 milimetra
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,4 szklanki octu winnego
  • 0,4 szklanki wody

Smażony grzyby portobello:

  • 100 g grzybów Portobello pokrojonych w kostki 5x5 milimetra
  • trochę oleju
  • sól i pieprz

Crudite koperkowe:

  • 1 świeży koper cienko krojony.
  • Lodowata woda

Chrupiące krążki cebuli:

  • 1 duża cebula
  • szczypta soli, do dekoracji

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min

Aioli ziemniaczane:
Kompot z rabarbaru:
Smażone grzyby Portobello:
Crudite koperkowe:
Chrupiące krążki cebulowe: