Wegańskie Hot Dogi Pieczone Marchewki Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób
Składniki 10 marchewek 1,5 łyżki oleju 2 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki pieprzu 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 200 ml wody 200 g wegańskiego skyru lub jogurtu sojowego Sos: Marynowane buraki i koper włoski ½ szklanki białego octu ½ łyżki cukru 1 duży surowy burak, posiekany/rozdrobniony 1 duży surowy koper, posiekany/rozdrobniony 1 łyżeczka odcisków pieprzu garść kolendry i innych ziół do przybrania Instrukcja Czas pieczenia 30 min Dodaj posiekane buraki i koper włoski do słoika mason, następnie wlej ocet, cukier i pieprz do słoika i wymieszaj. Upewnij się, że ocet całkowicie zakrywa. Odstawić na co najmniej jedną noc. Kładąc wszystko razem Przykryj wnętrze bułek z hot dogami cienką warstwą wegańskiego skyru (lub alternatywy), dodaj marchewki i posyp marynowaną polewką. Na koniec udekoruj kolendrą lub innymi preferowanymi ziołami.