Wegetariańska kanapka z pesto z buraków

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Składniki

  • 10 Pełnoziarniste bułeczki z solą morską
  • 150 g sałatki z rukoli

Pesto z buraków:

  • 250 g burak, gotowany lub pieczony
  • 40 g orzeszki piniowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g dobra oliwa z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Warzywa korzeniowe z serem feta:

  • 120 g ser feta, w kostkach
  • 500 g mieszane warzywa korzeniowe
  • 2 łyżki suszonego tymianku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżeczki soli morskiej

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min

Pesto z buraków:
Warzywa korzeniowe z serem feta: