Wegetariańska kanapka z pesto z buraków

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 people

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 people

Składniki

  • 10p. Pełnoziarniste Bułeczki z solą morską
  • 150g. sałatka z rukoli

Pesto z buraków:

  • 250g. burak, gotowany lub pieczony
  • 40g. orzeszki piniowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 40g. dobra oliwa z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Warzywa korzeniowe z serem feta:

  • 120g. ser feta, w kostkach
  • 500g. mieszane warzywa korzeniowe
  • 2 łyżki suszonego tymianku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżeczki soli morskiej

Instrukcja

Pesto z buraków:
Warzywa korzeniowe z serem feta: