Vegetarian Dog Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Hot dog w modnej wersji wegetariańskiej z aromatami bliskowschodnimi. Przygotowanie 30 min Podanie 10 osób Hot dog w modnej wersji wegetariańskiej z aromatami bliskowschodnimi.
Składniki 10 bagietek Hot Dog francuskich pszennych Kofta: 1 marchewka 600 g ciecierzycy jajko pół pęczka natki łyżeczka mielonego kuminu ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki pieprzu ziołowego ½ łyżeczki cynamonu ząbek czosnku 1 cebula Salsa: pół pęczka mięty 2 dojrzałe pomidory 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu winnego 150 g rukoli 200 g jogurtu greckiego sól, świeżo mielony pieprz, olej Instrukcja Czas pieczenia 30 min Namoczoną przez 2 godziny ciecierzycę zmiksuj w blenderze. Dodaj startą na drobnej tarce marchewkę, roztrzepane jajko, przyprawy, rozgnieciony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Pomidory pokrój w ósemki, oddziel miąższ od pestek i soku. Pokrój w drobną kostkę. Miętę posiekaj i wymieszaj z pomidorami, dodaj oliwę z oliwek wymieszanej z octem winnym, dopraw solą i pieprzem do smaku. Z masy z ciecierzycy uformuj podłużne kiełbaski i smaż na patelni na oleju roślinnym. Do każdej bułki włóż jogurt grecki i salsę, następnie koftę. Udekoruj całość salsą, rukolą i pomidorami.