CROISSANT Z NADZIENIEM MINI ZESTAW
45 g
Nasi piekarze z pasją wypiekają do 300 milionów croissantów rocznie, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem, aby dostarczyć Ci prawdziwą francuską doskonałość. Oryginalne francuskie croissanty to produkty, w których mistrzostwo i zdolności piekarza wyczuwa się od pierwszego kęsa. Croissant z Nadzieniem Mini Zestaw to wyjątkowa kolekcja najpopularniejszych smaków croissantów: czekoladowego, morelowego i migdałowego w wersji mini. Ta sama najwyższa jakość ukryta w małej formie, która zachwyci każdego miłośnika słodkości. Sekret tkwi w cieście - nasze croissanty są wykonane z 16 warstw ciasta oraz masła, połączonych i rozwałkowanych idealnie do 4 mm grubości. Te najdrobniejsze szczegóły wpływają na idealną objętość, strukturę, smak i aromat croissantów. Wyjątkowa tekstura - lekkie, otwarte i listkowane w środku, delikatnie chrupiące na zewnątrz. Każdy croissant to prawdziwa uczta dla zmysłów. Najwyższa jakość składników - croissanty są szczególnie wrażliwe na najmniejsze zmiany jakości, dlatego do ich produkcji wybieramy najlepsze surowce. Na przykład masło z zimowej produkcji mleka, które zachowuje stałe parametry, co zapewnia jednolitą strukturę ciasta. Gotowe do wypieku - nasze ciastka są wygarowane, głęboko mrożone i gotowe do wypieku, co sprawia, że możesz cieszyć się ich świeżością w każdej chwili.
Składniki
MINI CROISSANT MORELA: Mąka PSZENNA, masło (MLEKO) (18,1%), woda, cukier, drożdże, morele (2,0%), syrop glukozowy, jabłko, sól, JAJKO, gluten PSZENNY, substancja żelująca (E410, E440ii ), regulator kwasowości (E330, E331iii), drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (E300, enzym), aromat naturalny. MINI CROISSANT Z ORZECHÓW LASKOWYCH: Mąka PSZENNA, masło (MLEKO) (15,9%), woda, cukier, czekolada (miazga kakaowa min. 35%) (6,7%) (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator ( E322 (SOJA)), drożdże, olej palmowy, ORZECHY LASKOWE (2,6%), JAJKO, sól, kakao, MLEKO odtłuszczone w proszku, gluten PSZENNY, migdały, emulgator (E322 (SOJ)), naturalny aromat waniliowy, suszone drożdże , środek do przetwarzania mąki (E300, enzym). MINI CROISSANT MIGDAŁOWY: Mąka PSZENNA, masło (MLEKO) (15,9%), nadzienie migdałowe (15,6%) (cukier, MIGDAŁY, syrop cukru inwertowanego, woda, substancja utrzymująca wilgoć (E1103)), woda, MIGDAŁY (6,7 %), drożdże, cukier, JAJKO, BIAŁO JAJKA, sól, gluten PSZENNA, żółtko JAJKA, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki.Alergeny
Zawiera alergeny
- Migdały
- Orzechy
- Mleko
- Soja
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
- Orzechy laskowe
Może zawierać alergeny
- Migdały
- Musztarda
- Nasiona sezamu
- Orzechy
- Soja
- Orzechy laskowe
- Pistacja
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 15 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Kraj pochodzenia | Belgium |
---|---|
Producent | Belgia |
Trwałość (dni) | 300 |
GTIN | 05413056023889 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 373 kcal |
Energia, kcal | 1554 kJ |
Tłuszcz | 19 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 9.4 g |
Węglowodany | 43 g |
Węglowodany w tym cukier | 12 g |
Błonnik | 1.2 g |
Białko | 6.3 g |
Sól | 0.77 g |
