Bułka do burgera z sezamem 4"
53 Net weight/volume
Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hamburgerowa typu 'soft', posypana sezamem, o średnicy 10 cm (4 cale). Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hamburger nie był zanadto wilgotny, a całość kanapki pozostawała zwarta. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie burgera. Bez dodatku środków konserwujących.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, ziarno SEZAMU, sól, glukoza, emulgatory: E482, E471, E472e, substancja zagęszczająca: E412, mąka SOJOWA, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, E920.Alergeny
Zawiera alergeny
- Sesame seeds
- Soybean
- Cereals containing gluten
Może zawierać
- Sesame seeds
- Soybean
- Cereals containing gluten
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze ≤(-18°)C
Bułki należy dopiekać 2 minuty w 200°C (piec konwekcyjny) lub tostować 60s w 230°C. Nie zamrażać po rozmrożeniu.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 270 |
Nutrition
dla 100 g | |
---|---|
Energy, kJ | 283 kcal |
Energy, kJ | 1194 kJ |
Fat | 4.6 g |
Fat of which is saturated acids | 0.7 g |
Carbohydrate | 51 g |
Carbohydrate of which sugar | 9.2 g |
Fibre | 2.4 g |
Protein | 7.7 g |
Salt | 1.1 g |
