25008_Sesame Burgert
Art no200916

Bułka do burgera z sezamem 4"

53 Net weight/volume

Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hamburgerowa typu 'soft', posypana sezamem, o średnicy 10 cm (4 cale). Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hamburger nie był zanadto wilgotny, a całość kanapki pozostawała zwarta. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie burgera. Bez dodatku środków konserwujących.

Składniki

Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, ziarno SEZAMU, sól, glukoza, emulgatory: E482, E471, E472e, substancja zagęszczająca: E412, mąka SOJOWA, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, E920.

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Sesame seeds
  • Soybean
  • Cereals containing gluten
Może zawierać
  • Sesame seeds
  • Soybean
  • Cereals containing gluten

Przygotowanie

Przechowywać w temperaturze ≤(-18°)C

Bułki należy dopiekać 2 minuty w 200°C (piec konwekcyjny) lub tostować 60s w 230°C. Nie zamrażać po rozmrożeniu.

Kraj pochodzenia Poland
Producent Polska
Trwałość (dni) 270

Nutrition

dla 100 g
Energy, kJ 283 kcal
Energy, kJ 1194 kJ
Fat 4.6 g
Fat of which is saturated acids 0.7 g
Carbohydrate 51 g
Carbohydrate of which sugar 9.2 g
Fibre 2.4 g
Protein 7.7 g
Salt 1.1 g
200916  25098 Burger Bun
Idealne na
Lunch Kolacja