1140x400-maple-pecan-plait
Art no80149

Warkocz klonowy

95 Net weight/volume

Warkocz klonowy z orzechami pekan, przygotowany z lekkiego i kruchego 24-warstwowego francuskiego ciasta wypełniony jest nadzieniem z wybornego syropu klonowego. Oprócz wyśmienitego smaku, ciastko charakteryzuje się oryginalnym kształtem.

Ingredients

Ciasto: Mąka PSZENNA, margaryna (olej roślinny, woda, emulgator (E471), sól, regulator kwasowości (E330), naturalny aromat, witamina A), woda, drożdże, pasteryzowane żółtka JAJA (z zawartością soli), cukier, proszek do pieczenia (dekstroza, emulgator (E472e), skrobia PSZENNA, enzymy, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)), stabilizator (E440). Nadzienie: Cukier, margaryna (olej roślinny, woda, sól, emulgator (E471), regulator kwasowości (E330), naturalny aromat, witamina A), woda, syrop klonowy 1%, budyń w proszku (cukier, modyfikowana skrobia, sproszkowana serwatka (MLEKO), tłuszcz roślinny spożywczy proszku (tłuszcz roślinny spożywczy, syrop glukozowy, kazeinian), MLEKO odtłuszczone w proszku, stabilizatory (E339, E404, E450), naturalny wanilia aromat, sól, barwnik (E160a)) olej roślinny, mąka PSZENNA, syrop, środek zagęszczający (E401, E440), naturalny aromat. Polewa: ORZECHY pekan 4%, polewa cukrowa 2% (woda, środek nabłyszczający (E953), cukier, środek żelujący (E406), regulator kwasowości (E330)), woda.

Allergens

Allergens contains
  • Eggs
  • Milk
  • Cereals containing gluten
  • Pecan
May contain traces of
  • Sesame seeds
  • Pistachio
  • Hazelnut

Storage & handling

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.

Country of origin Denmark
Manufacturer Dania
Trwałość (miesiące) 456

Nutrition

per 100 g
Energy, kJ 447 kcal
Energy, kJ 1864 kJ
Fat 29 g
Fat of which is saturated acids 11 g
Carbohydrate 41 g
Carbohydrate of which sugar 19 g
Fibre 1.8 g
Protein 4.7 g
Salt 0.41 g
80149
Ideal for
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska