CROISSANT ORZECHOWO-KAKAOWY
95 g
Nasi piekarze z pasją wypiekają do 300 milionów croissantów rocznie, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem, aby dostarczyć Ci prawdziwą francuską doskonałość. Oryginalne francuskie croissanty to produkty, w których mistrzostwo i zdolności piekarza wyczuwa się od pierwszego kęsa. Croissant Orzechowo-Kakaowy to wyjątkowy przysmak, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Nasz croissant jest wypełniony po brzegi łagodnym, czekoladowym kremem, który wypełnia całe wnętrze maślanego ciasta, a dodatkowo ozdobiony wiórkami czekoladowymi, co sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów. Sekret tkwi w cieście - nasze croissanty są wykonane z 16 warstw ciasta oraz masła, połączonych i rozwałkowanych idealnie do 4 mm grubości. Te najdrobniejsze szczegóły wpływają na idealną objętość, strukturę, smak i aromat croissantów. Wyjątkowa tekstura - lekkie, otwarte i listkowane w środku, delikatnie chrupiące na zewnątrz. Każdy croissant to prawdziwa uczta dla zmysłów. Najwyższa jakość składników - croissanty są szczególnie wrażliwe na najmniejsze zmiany jakości, dlatego do ich produkcji wybieramy najlepsze surowce. Na przykład masło z zimowej produkcji mleka, które zachowuje stałe parametry, co zapewnia jednolitą strukturę ciasta. Gotowe do wypieku - nasze ciastka są wygarowane, głęboko mrożone i gotowe do wypieku, co sprawia, że możesz cieszyć się ich świeżością w każdej chwili.
Składniki
Ciasto: mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY,środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, naturalny aromat, emulgator: E471, regulator kwasowości: E300, barwnik: E160a (i), JAJO.Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (3,2%), KAKAO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: E322, migdały, naturalny aromat waniliowy.Dekoracja: czekolada (masy kakaowej: 35% minimum) (5,3%(cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: E322).Alergeny
Zawiera alergeny
- Orzechy
- Mleko
- Soja
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
- Orzechy laskowe
Może zawierać alergeny
- Migdały
Przygotowanie
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób przed pieczeniem przez około 15 minut
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Kraj pochodzenia | Belgium |
---|---|
Producent | Belgia |
Trwałość (dni) | 360 |
GTIN | 05413056023827 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 375 kcal |
Energia, kcal | 1569 kJ |
Tłuszcz | 20 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 10 g |
Węglowodany | 41 g |
Węglowodany w tym cukier | 16 g |
Błonnik | 2.0 g |
Białko | 5.9 g |
Sól | 0.78 g |
