21890_Chocolate_Croissant_press
Numer produktu 21825000

CROISSANT ORZECHOWO-KAKAOWY

95 g

Nasi piekarze z pasją wypiekają do 300 milionów croissantów rocznie, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem, aby dostarczyć Ci prawdziwą francuską doskonałość. Oryginalne francuskie croissanty to produkty, w których mistrzostwo i zdolności piekarza wyczuwa się od pierwszego kęsa. Croissant Orzechowo-Kakaowy to wyjątkowy przysmak, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Nasz croissant jest wypełniony po brzegi łagodnym, czekoladowym kremem, który wypełnia całe wnętrze maślanego ciasta, a dodatkowo ozdobiony wiórkami czekoladowymi, co sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów. Sekret tkwi w cieście - nasze croissanty są wykonane z 16 warstw ciasta oraz masła, połączonych i rozwałkowanych idealnie do 4 mm grubości. Te najdrobniejsze szczegóły wpływają na idealną objętość, strukturę, smak i aromat croissantów. Wyjątkowa tekstura - lekkie, otwarte i listkowane w środku, delikatnie chrupiące na zewnątrz. Każdy croissant to prawdziwa uczta dla zmysłów. Najwyższa jakość składników - croissanty są szczególnie wrażliwe na najmniejsze zmiany jakości, dlatego do ich produkcji wybieramy najlepsze surowce. Na przykład masło z zimowej produkcji mleka, które zachowuje stałe parametry, co zapewnia jednolitą strukturę ciasta. Gotowe do wypieku - nasze ciastka są wygarowane, głęboko mrożone i gotowe do wypieku, co sprawia, że możesz cieszyć się ich świeżością w każdej chwili.

Składniki

Ciasto: mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY,środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, naturalny aromat, emulgator: E471, regulator kwasowości: E300, barwnik: E160a (i), JAJO.Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (3,2%), KAKAO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: E322, migdały, naturalny aromat waniliowy.Dekoracja: czekolada (masy kakaowej: 35% minimum) (5,3%(cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: E322).

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Orzechy
  • Mleko
  • Soja
  • Jaja
  • Zboża zawierające gluten
  • Pszenica
  • Orzechy laskowe
Może zawierać alergeny
  • Migdały

Przygotowanie

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób przed pieczeniem przez około 15 minut

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre

Kraj pochodzenia Belgium
Producent Belgia
Trwałość (dni) 360
GTIN 05413056023827

Wartości odżywcze

dla 100 g
Energia, kJ 375 kcal
Energia, kcal 1569 kJ
Tłuszcz 20 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone 10 g
Węglowodany 41 g
Węglowodany w tym cukier 16 g
Błonnik 2.0 g
Białko 5.9 g
Sól 0.78 g
21825000_Haselnuss_Nougatcreme_Croissant_sRGB
Idealne na
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska