ŚLIMAK CYNAMONOWY
86.8 g
Ślimak Cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie, które zachwyca swoją wyjątkową kombinacją smaków i tekstur. Lekkie i chrupiące 24-warstwowe ciasto francuskie w połączeniu z aromatycznym, cynamonowym nadzieniem tworzy niezapomniane doznania smakowe, które zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sekret tkwi w cieście - nasze ciasto francuskie składa się z 24 warstw, które zapewniają idealne „listkowanie”. Dzięki temu nasze ciastka są kusząco chrupiące na zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku. Wyjątkowe nadzienie - aromatyczne nadzienie cynamonowe dodaje ciastku niepowtarzalnego charakteru. Każdy kęs to połączenie delikatnego ciasta z intensywnym smakiem cynamonu, które przenosi Cię w świat duńskich tradycji wypiekarskich. Dodatkowa dekoracja - do każdego kartonu dodajemy rożek z białym lukrem, który pozwala na własnoręczne udekorowanie ciastka. Dzięki temu możesz nadać Ślimakowi Cynamonowemu indywidualny wygląd i jeszcze bardziej podkreślić jego wyjątkowy smak. Gotowe do wypieku - nasze ciastka są wygarowane, głęboko mrożone i gotowe do wypieku, co sprawia, że możesz cieszyć się ich świeżością w każdej chwili.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, drożdże, cukier, olej roślinny jadalny, pasteryzowane żółtka jaj, syrop, sól, cynamon, skrobia modyfikowana, dekstroza, emulgator (E472e), serwatka w proszku, MLEKO w proszku, barwnik (stabilizator (E170), E160a)), stabilizator (E404, regulator kwasowości (E450,E339)). środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), aromaty, witamina A.Alergeny
Zawiera alergeny
- Pszenica
- Jaja
- Mleko
- Zboża zawierające gluten
Może zawierać alergeny
- Migdały
- Orzechy laskowe
- Orzechy pekan
- Nasiona sezamu
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość ciastek i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.
Kraj pochodzenia | Denmark |
---|---|
Producent | Dania |
Trwałość (dni) | 456 |
GTIN | 05701536264892 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 440 kcal |
Energia, kcal | 1838 kJ |
Tłuszcz | 26 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 11 g |
Węglowodany | 45 g |
Węglowodany w tym cukier | 22 g |
Błonnik | 1.8 g |
Białko | 5.7 g |
Sól | 0.33 g |
